Voor wie?
Individueel
Sporters kunnen terecht met verschillende vraagstukken. De sport kan een uitdagende omgeving zijn die veel van je vraagt. Presteren, een goede balans houden met andere dingen in het leven, omgaan met tegenslagen; het zijn enkele voorbeelden van de dagelijkse uitdagingen in het sportbestaan.
Hoe ga je ermee om dat je soms minder zelfvertrouwen voelt? Hoe lukt het je concentratie op de juiste dingen te blijven richten als je onder druk wilt presteren? Wat als je minder motivatie voelt om alles op te brengen? Wat als je teveel spanning hebt of zelfs blokkeert?
Vrijwel alle vraagstukken die met sport te maken hebben kunnen behandeld worden. Bijvoorbeeld het terugkeren in de sport na een blessure, als je worstelt met angst of motivatie.
Teams
Teams kunnen ook terecht met verschillende vraagstukken. Hoe kunnen we beter met elkaar communiceren? Wat kan ons helpen om het teamvertrouwen te versterken? Hoe kunnen we veerkrachtig reageren op tegenslagen? In teamtrajecten wordt er samengewerkt met de coach en staf om samen te bepalen wat een goed stappenplan kan zijn om het gewenste doel te behalen. Dit vraagt maatwerk. Elk team heeft andere persoonlijkheden, een andere cultuur en andere waarden.
Werkwijze
Het eerste gesprek is de intake. De intake heeft als doel om een goed beeld te krijgen van de situatie en van de hulpvraag. De verwachtingen worden besproken en het doel van het traject. Het kan zijn dat er na de intake nog aanvullende vragenlijsten worden gebruikt. In de volgende stap bespreken we samen welke methode goed zou kunnen werken bij het vraagstuk. Hier wordt rekening gehouden met persoonlijke wensen, zodat er maatwerk geleverd kan worden. Alle methodes waar gewerkt mee wordt zijn wetenschappelijk onderbouwd. Als er behoefte is om buiten methodes om te werken en men gewoon een onafhankelijke gesprekspartner wil hebben, is dat natuurlijk mogelijk.
Bij sporters onder 16 jaar
Wanneer sporters onder de 16 zijn, worden de ouders betrokken bij de begeleiding. In de intake is minstens een ouder aanwezig. Bij de vervolggesprekken sluit één ouder steeds later bij het gesprek aan. Het is ook mogelijk om trainers/coaches te betrekken.
Methodes
- Acceptance and Commitment Therapy/Training (ACT)
- EMDR (enkelvoudig trauma)
- Psychological Skills Training
Kosten
Het tarief voor sporters is €95 per sessie. Dit is meestal btw vrij. Trajecten bestaan gemiddeld uit zo’n acht sessies. De sessies worden niet vergoed door de zorgverzekering. Sessies duren 45 minuten.
Het tarief voor teamsessies is €150 per uur (inclusief btw).
Over Sten Dallinga
Sten is een rustig en vrij nuchter. Hij heeft niet snel een oordeel. Met geduld probeert hij samen met sporters antwoorden te zoeken op vraagstukken, en tools te vinden die helpen met de situatie om te gaan. Hij vindt het belangrijk om te kijken wat werkt voor iemand. Hij houdt hierin rekening met evidence based methodes.
- Masteropleiding arbeids-, organisatie- en personeelspsychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen
- Postdoctorale opleiding tot sportpsycholoog aan de Vrije Universiteit Amsterdam
Aanvullende opleidingen
- EMDR (enkelvoudig trauma)
- Acceptance and Commitment Therapy
Sport achtergrond
Voormalig hoofdtrainer voetbal (vrouwen hoofdklasse)
Ik zit aangesloten bij de Vereniging voor Sportpsychologie in Nederland en het Nederlands instituut voor Psychologen.
Contactgegevens
Email: sten@innergyperformance.nl
Mobiel: 06-21656594
Praktijkadres Groningen: Laan Corpus den Hoorn 101a (tweede verdieping in Topsportzorgcentrum: het Omnium). 9728 JR Groningen
Praktijkadres Zwolle: Ceintuurbaan 22, 8022AW, Zwolle.
Samenwerkingen/opdrachtgevers
Overige informatie
NIP nummer: 231156
AGB code: 90117693
BTW nummer: NL002226102B20